Dålig update

Ber om ursäkt för en otroligt dålig updatering senaste tiden, meen..Jag har mina skäl :) Är nämligen helt lyrisk över mitt liv just nu! Idag träffades vi, sex elever plus vår rektor för lite info om högskoleansökan, hur man gör rent praktiskt osv. Det kröp verkligen inpå mig ännu en gång hur otroligt nära jag är både slutet på ett kapitel i mitt liv men även början på någonting nytt. Jag har nu valt ut 9 program som jag vill läsa och rangordnat dem i ordning. Nu gäller det bara att våga söka dem på studera.nu också.. Förhoppningsvis kommer jag in på mitt första- eller andrahandsval i Karlstad. Jag har kollat som besatt på studentlägenheter senaste dagarna och nu har jag äntligen bestämt mig för vad jag ska ha som förstahandsval när jag skickar in min ansökan om studenbostad (Karlstad har bostadsgaranti för sina studenter, men det gäller ju att komma högt upp på listan för att få möjligheten att välja och inte bara bli tilldelad. Jag vill bo på ORRHOLMEN. Ligger lite utanför staden och är en udde med Vänern på ena sidan och Mariebergsviken på andra. Det vore verkligen min dröm att få bo där, Ed skulle nog inte heller misstycka pga hans stora glädje till vatten. Så värst dyr hyra var det inte heller, så nu håller jag verkligen alla tummar för att jag för det första ska komma in i Karlstad och för det andra att jag sedan får lägenhet på Orrholmen!


I höghusen finns studentbostäderna!



Orrholmen by night sett från andra sidan.

På tal om någonting helt annat var jag på lydnadstävling i Ljungby i söndags och supportade klasskompis som tävlade ettan. Det gick inte hela vägen denna gång, men Petra och Sheila har faktiskt det snyggaste fotgåendet jag någonsin sett så nu gäller det bara att uthållighetsträna så fixar ni det klockrent nästa gång! Jag blev såå sugen på att tävla så tävlingsdjävulen i mig vann över förnuftet..Så nu är jag anmäld till en lydnadstvåa i Smålandsstenar den 1a Maj - hoppas på att det går vägen. Ärligt talat kan vad som helst hända och han är egentligen inte alls så genomarbetat som jag skulle vilja, menmen. Det får bära eller brista helt enkelt! :D

Två år


Idag är det ingen vanlig dag för idag har det varit Emma och Ed i hela två år!! :D Känslan som infinner sig i min kropp när jag tänker på det är helt underbar. Förmodligen de två bästa åren i mitt liv. Ed har gjort en otrolig utveckling på dessa år och man kan nog knappast tro att det är samma hund som jag har idag. När han kom till mig var han helt rabiat, gjorde utfall mot alla hundar han såg, skällde konstant, drog så mycket i kopplet så att mina händer seriöst blödde (fick gå runt med koppel runt magen i flera månader för att få det helt läkt), rymde konstant och kunde tre kommandon; ligg, sitt och tass.

Ed är den hund som lärt mig absolut mest, han har helt klart varit den absolut jobbigaste och är fortfarande väldigt krävande på vissa plan. Men han har lärt mig saker som jag aldrig annars hade behövt lära mig. Kort och gott är Ed den värsta och bästa hunden jag någonsin haft. Han tar så otroligt mycket av min tid och energi fortfarande men det han ger tillbaka, i kärlek och glädje är oändligt.

Han är även hunden som jag verkligen fördjupat mig i de olika hundsporterna tillsammans med och han har även lärt mig en hel del i fårhagen. På två år har vi inte hunnit med mycket i officiella sammanhang, ett 1:a pris i lydnadsklass 1 på 180 poäng är det som vi än så länge har klarat av, men under ytan gömmer sig många fler meriter som beteyder tusen gånger mer än vilka priser och titlar som helst. Jag har fått Ed att bli en fungerande hund. Han kan gå förbi hundar utan att vilja äta upp dem, han går numera alltid lös och kommer i princip alltid på inkallning (vände tom när han fått syn på en hare härom veckan, hade detta skett för några månader sedan hade han redan varit en kilometer borta), han kan gå i koppel utan slita sönder mina händer och mycket mycket mer. Eds problem har blivit väldigt mycket bättre, men det är fortfarande saker som jag ständigt måste jobba med och aldrig släppa på mina regler för då glider vi snabbt tillbaka till ruta ett.

Men framförallt så har Ed kommit att bli min bästa vän i ur och skur. Han finns alltid vid min sida och det är ren lycka att få se hans livsglädje nästan spruta ut genom öronen varenda eviga dag. Det är långt ifrån en dans på rosor att vara hans matte men ändå finns det inget jag hellre skulle vara.

Föralltid du och jag!


Sjukstuga

Ed mår inge bra i magen. Inatt har han väckt mig tre gånger för att han behövde ut och jag kan lova att det bokstavligt talat sprutade ur ändan på honom. Fick hoppa träningen på lektionen i morse, men funderar på att iaf delta lite nu efter lunchrasten. Jag känner mig inte heller riktigt kry. Har kännt mig yr i huvudet i typ en vecka nu och det försvinner liksom inte, värst är det när jag ligger ner och ska resa mig. Känns ungefär som en helikopterfylla..Inte så trevligt mao!


Emma hjärta grönt gräs

Dagarna bara rullar förbi i en hisklig takt och idag konstaterades det att vi endast har 44 skoldagar kvar innan studenten. Herregud, det är ju helt sjuuukt! Idag har det blivit lite lydnadsträning på lektionstid. Fria följet kändes bättre än vad det gjort på väldigt länge, så jäkla härligt. En alldeles lagom intensiv attityd, fin position, inga blicksläpp what so ever och bra uthållighet. Det kan faktiskt inte bli bättre. En 10a hade det definitivt varit om det hade varit tävling. Älskar känslan när man bara VET att det faktiskt inte kan bli snyggare. Tränade lite ingångar då jag tycker att han börjat göra dem en aning långsammare än innan och det gav snabbt resultat och jag fick tillbaka vårt vanliga fina tempo. Någonting som jag verkligen måste fnula på är ang belöningsformen främst i inkallningen med ställandet men även överlag. Frågan är om jag ska använda mig av visuell externbelöning i form av en boll över huvudtaget med Ed. Markus sa att han inte tyckte eftersom att han är "genvägarnas man" som han så fint kallade det, han tyckte att det var onödig tid att lägga ner träning på att ens kunna motstå och sedan ta en belöning på rätt sätt. Fördelen som jag tycker med externbelöning är att Ed får ett mycket finare tempo samt att det ibland är lättare att få till en bra belöningsplacering. Eds problem med visuell externbelöning i form av en boll är att han blir paralyserad. Eye-ar den gärna och går som in i trans. Rusar som ett jehu på inkallning med gör alla detaljer i slow motion (tex ingångarna på inkallningen). Måste verkligen fnula på det här. Kom gärna med era tankar kring ämnet :)

Tränade lite agility nu på kvällen och guuud vad jag har saknat det! Det är så sjukt olikt lydnaden och jag älskar verkligen kontrasten. Vi har inte kört agility på typ ett halvår men Ed kom faktiskt ihåg allting väldigt bra. La vikten på slalom idag och det gick fint, har börjat ta mig an högerslalomen och det går framåt.
Nu har jag även anmält mig till skolmästerskapet som går av stapeln den 20 Maj. Har anmält både till lydnadstvåan och öppen hoppklass. Håller tummarna för att Ed kommer palla att tävla två gånger inom loppet av några timmar, men det borde inte vara några större bekymmer om jag känner honom rätt :)

Våren har verkligen börjat komma. Nästan all snö är borta, wiho! Men nu längtar jag nått så jävulskt efter gröna och torra gräsmattor att träna lydnad på. Att slippa bli helt jäkla lerig efter ett koort pass vore guld :)


Ge mig sommar och gröna ängar!


The love of my life

Foto: mangie.se

Tänk att man kan älska en liten hund så här mycket. Det är ju helt sinnessjukt! Jag vet inte om jag är extra blödig eller om alla hundägare är som jag, men jag har otroligt svårt för att lämna bort Ed bara över en helg. Börjar gråta direkt och tycker verkligen att det är hemskt. Jag fungerar liksom inte utan honom, Emma är inte hel utan sin Ed. Härom natten drömde jag en mardröm om att Ed dog, vaknade och började störtlipa på sekunden och låg sedan tätt intill honom resten av natten. Min kärlek går inte att beskriva i ord för den här grabben. Han är kärleken i mitt liv helt enkelt. Kom igen nu people, spred some loove och glöm inte att varje sekund kan vara den sista. Livet är för kort för att inte älska.

Isac i mitt hjärta

Idag har det inte gjorts många knop. Gick närmare en mil med Marielle och hundarna mitt på dagen, väldigt skönt att komma ut en stund och bara knata på. Ed var mer vild än tam, men det tillhör liksom vardagen :) Imorgon blir det hundträning och städning på schemat. Borde plugga endel också, får försöka hinna med det!

Igår fyllde världens bästa isbit sex år <3 Imorgon är det prick två år sedan han flyttade, tänk att jag inte har träffat honom på TVÅ år! Det känns som om det vore igår som jag borrade mig långt ner i hans mjuka päls. Usch, saknaden tycks faktiskt aldrig försvinna och det gör lika ont varje gång jag tänker på honom. Varför måste man välja här i livet? Och när man väl valt och man vet att det var rätt val så gör det fortfarande så fruktansvärt ont. Varför?!


Jag saknar dig så jävla mycket bebis.
I mitt hjärta kommer det alltid vara du och jag. <3


Foto: mangie.se

Fokusera!

Idag på hundlektionen med Markus pratade vi mycket om vikten att ha fokus på rätt saker, dvs bara på saker man kan påverka - både på träning och tävling. Det gav många nyttiga och intressanta tankeställare. Jag är nog hyffsat bra på att koppla bort både domare, publik och tävlingsledare när jag tävlar. Lyssnar på vad de säger men bibehåller kontakten med Ed. Det jag däremot är sämre på är att inse att det faktiskt kan vara bra att hjälpa min hund lite på traven så att vi kan få den där 10an. Om jag tex vet att han får en snyggare halt när jag stannar på ett visst sätt envisas jag gärna med att göra tvärt om bara för att "han ska ju göra en snygg halt iaf". Men det är ju bara så dumt och onödigt! Om jag nu kan höja helhetsbilden av oss och kanske tom betyget med nån poäng genom att gå på ett visst sätt vore det ju dumt om jag lät bli. Ibland är jag bra envis och lägger helt klart ner min energi på fel saker. Så nu ska jag faktiskt börja tänka mer på sånt här, hur jag kan hjälpa Ed att nå 10an, det är ju faktiskt inte bara han som ska prestera på planen, det gäller även mig som förare. Så nu gäller det att shape up!

Nu på eftermiddagen blev det träning på lektionen i våra nya träningsgrupper som lärarna har satt ihop, jag är med Marielle och Fanny. Ed fick träna stadga i sitt, med minst sagt blandade resultat. Att sitta kvar medan fotbollen sparkades förbi honom var minsann ingen lätt match. Men trägen vinner så tillslut behärskade han sig en aning och satt kvar.

En sjukt rolig grejj som vi fått reda på är att Fanny Gott och Jenny Damm ska komma hit och ha föreläsningar för oss i vår. Längtar redan massor! :)

Nu blir det att ta en promenad med Ed, sedan plugg..


Jag älskar verkligen den här bilden, vill ha vååår nu!!


Till A. Uddemar


Hur ska jag klara mig utan dig? Det ska ju alltid vara BJ och Uddemar. Soulsistahs!
Gosh vad jag kommer gråta på studenten..

Ny blogg!

Efter lite övervägande har jag nu beslutat mig för att övergå till blogg.se och enbart ha blogg, ingen hemsida. Hoppas ni kommer trivas även här! (Tack till Nickie som knåpat lite med designen också :)

Dagen har rullat på bra med endbart två lektioner, sköönt. Nickie och Marielle begav sig mot Värnamo efter sista lektionen så jag och Andréa tog med deras hundar ut på långpromenad. Vi blev alltså ett härligt gäng, Ed, Hipp - Andréas sheltie, papillonen Easy och rottweilern Diva. I underbart väder gick vi den vanliga långrundan på nolltid. Riktigt skönt att vistas ute idag.

Nu under kvällen blev det lite träning i inomhuslokalen tillsammans med våra trogna träningskamrater Marielle och Diva. Ed gick riktigt bra både under raksträckor och vänstersvängar, bara högersvängarna som behöver filas på. Nickie påpekade sist hon såg oss att han släppte med blicken och tappade lite fokus i själva svängen, så det har vi jobbat hårt med nu vilket verkligen har gett relutat inget blicksläpp eller dåligt fokus under kvällens högersvängar. Körde några tävlingsmässiga fjärrar, och fy fasen vad nöjd jag är! Dom är ruskigt snygga och nu har äntligen allt fallit på sin plats. Måste verkligen lägga upp en film i veckan så även ni får uttrycka era åsikter :). Som jag nämnt tidigare har jag verkligen hittat Eds ultimata belöning, fotbollen. Han blir helt utom sig, så någon vidare behärskning när fotbollen är i närheten har väl inte riktigt infunnit sig så idag pressade jag honom rejält. La fotbollen i mitten och började sedan gå fot runt den, nära - nästan så att vi snubblade över den. Ed tyckte verkligen att det var skitjobbigt men jobbade på bra och jag verkligen såg på hela honom hur hans lilla hjärna arbetate för fullt för att lyckas vinna sin favoritboll. Efter några minuter efter att bara ha fått gå runt den och få godis från min hand fick han äntligen ett "varsegod" och lyckan var fullkomligt. Han jobbade på riktigt bra ikväll. Avslutade även hela passet med en två minuters lång dold platsliggning. Han låg stabilt och tyst!
Måste berömma min träningskompisar Marielle och Diva lite också. Fasen vad hon börjar gå snyggt nu! Fria följet börjar verkligen arta sig och allt går som på räls. Snart ramlar poletten ner helt och då blir ni farliga. :D

Imorgon har jag bara en lektion och den ska ägnas åt lydnadsträning. det kan inte bli bättre! Resten av dagen ska jag verkligen försöka ägna åt plugg, men det är ju så trååkigt...

Godnatt på er!


RSS 2.0