Danskungen

Då och då kommer jag in i en freestyleperiod, en sån har jag just nu. Perioderna brukar bara pågå under någon eller några veckor men den här gången tänkte jag faktiskt försöka mig på att sätta ihop ett helt program. Det är något som jag aldrig gjort förut så det ska bli spännande! Idag blev det ett rejält pass, vi tränade på lite olika kombinationer av rörelser och att få flyt på dem. Det går bra så länge han använder sin lilla hjärna och inte börjar råskälla. Ibland känns det verkligen som om han inte tänker utan chansar hej vilt. När han går in i det moduset så finns det inget som kan stoppa honom eller få honom att förstå att det är fel. Jag blev så jäkla irriterad på honom idag så bara därför tränade jag på de två konster han tycker är allra svårast. Att springa runt mig en bit ut medan jag går på innercirkeln åt det andra hållet. Vi tränade båda hållen och tillslut lyckades vi! Överlag så har han jättesvårt att göra saker när han måste vara bakom mig eller när han ska korsa min rygg på något sätt. Där har vi verkligen någonting att bita i.

Jag tror att det kommer vara väldigt nyttigt för Ed nu när jag tar studenten och Hugo flyttar med oss. Han har varit ensam hund i drygt två år nu och jag tror det håller på att stiga honom lite över huvudet. Han måste inse att han inte äger världen och att om han inte presterar sitt absolut bästa blir han "utbytt". Det är nämligen det värsta han vet, att se när jag tränar med en annan hund så det tänket jag utnyttja flitigt nu när Hugo kommer in i bilden igen. Ed behöver verkligen tas ner på jorden en aning! Men sen kommer det såklart ha trevliga konsekvenser för Ed att behöva dela sin matte också. Han och Hugo älskar varandra över allt annat och jag är helt övertygad om att han kommer tycka att det är roligare att få dela sitt liv med hundbrorsan också, inte bara tjatiga matte. :)

I onsdags hade vi bal, den var otroligt lyckad och det blev dans hela natten lång efter middagen på hotellet. Tur att jag har så snälla kursare också, Josephine passade Ed under onsdagkvällen och natten så att jag kunde roa mig med gott samvete. Tack Jossan!


Halva vår klass med kavaljerer. (Jag sitter på raden längst ner med ljusrosa klänning och långt svart hår)

Lovetrap

Dagen började allt annat än bra idag, jag är så jäkla trött på opålitliga människor i min närhet! Men det är bara att trycka tillbaka tårarna för nu orkar jag inte vara ledsen mer, speciellt inte pga honom.. Nobody's gonna bring me down! Idag är jag ledig och det känns skönt, har massor som jag behöver få gjort men som vanligt kommer jag väl inte få nåt gjort :P Har iaf precis varit ute med Ed en liten stund, nu ska jag förvandla mig från lik till människa tänkte jag och sedan blir det lunch. Blir nog lite agilityträning senare idag, ska försöka uppdatera om det blir så. :)


Den där blicken alltså.. <3


Underbara dag

20+ i luften, strålande sol, vattnet håller på att bli badvänligt, varma nätter - nu är det sommar! Vaknade runt tio i morse av att Marielle ringde och sa att vi skulle åka och bada med hundarna eftersom att det var underbart väder ute. Sagt och gjort, vi slängde i oss lite frukost sen bar det av mot Annebergssjön. Vi blev kvar hela dagen och både jag och Marielle är lagom röda och brända medan hundarna är nöjda efter allt badande och röj. Jag mår dåligt av att vara inne när det är så här fint väder ute, så efter middagen tog vi en mysig skogspromenad. Ed ligger och sover i sin korg nu och verkar nöjd med dagen :)

Det är mycket i skolan såhär på slutspurten så bloggen ligger inte direkt överst på prioritetslistan. Vi har hunnit ha temadag här på skolan, då kom Jenny Damm och Fanny Gott. Det blev mestadels teoretiskt hela dagen men Jenny varvade teorin med att visa hur det skulle se ut i praktiken med hennes egna hundar, mycket uppskattat. Vi fick även välja ut några hundar i gruppen som hade "problem". Ed var en utav dem, han är inte speciellt uppmärksam och stänger av när han får upp farten. Jenny tränade lite med honom och gav lite tips och ideér. Hon sa bland annat att han var väldigt ego av sig, vilket inte var någon nyhet. Men nu har vi lite att jobba med, kul! Det som Fanny gick igenom var inga direkta nyheter men det är alltid värdefullt att få en liten repetition.

I torsdags var det dags för skolmästerskapen i lydnad, agility och freestyle. Tävlingen arrangeras alltid av treorna som läser tävlingskurser, så i år var det min och klassens tur. Vi har lagt ner hur mycket tid som helst på det här och som tur var blev arrangemanget väldigt lyckat. Min och Eds personliga prestation är dock inget att skryta med. Vi debuterade i lydnadstvåan med ett tredjepris..

Platsliggande 7 Gnäller, nosar
Fritt följ 7,5 Tränger, gnäll
Läggande 0 ligger ej
Inkallande med ställande 8,5 tempo
Sändande med ställande 0 utför ej
Apportering 9 tempo in
Fritt hopp över hinder 8 islag
Fjärrdirigering 9 DK
Helhetsintryck 8 bra samarbete

Som ni ser är det inget som är klockrent och om jag ska vara helt ärlig så har jag ingen aning om vad som hände. För på riktigt, jag trodde verkligen att vi skulle få ett förstapris, inte ens i min vildaste fantasi hade jag kunnat föreställa mig dom här urusla poängen. Vi tävlade i hoppklass, agility också. Det gick betydligt bättre än lydnaden. Dock blev vi diskade för att han stack innan sista porten på slalomet och jag såg det inte utan fortsatte. Hans prestation var dock hur bra som helst. Som det känns nu kommer jag lägga ner lydnaden för ett tag och fokusera på agilityn. Det är så mycket som är dåligt och jag orkar helt enkelt inte ta tag i det just nu. Men jag är riktigt pepp på agilityn och det kan nog vara bra för oss med lite ombyte.

Det var även många av mina kursare som ställde upp i lydnaden och vad stolt jag blir!! Dom är så otroligt ambitiösa och duktiga allihopa och det känns verkligen jätte sorgligt och hemskt att jag tar studenten och inte kommer få ta del av deras framsteg och motgångar längre. De bästa eleverna jag haft på kurs någonsin, helt klart! :) Men dom får uppdatera mig via facebook i framtiden, haha!

Saknad

Grattis till Gribbans G-kull som fyller fyra år idag! Min Leo skulle ha blivit fyra fina år idag men istället fick han resa till Nangijala vid 2,5 års ålder. Livet är så jäkla orättvist och tomheten jag känner inuti när jag tänker på världens finaste elvispsvans är obeskrivlig.

Vila i frid Gribbans Groucho, vår fina envisa Leo.



Busy woman

Phuu, äntligen har jag tid att sätta mig och skriva lite. Senaste tiden har verkligen varit helt galen! Sjukt mycket att göra i skolan, det märks att jag är inne på slutspurten nu och att falla på målsträckan vore ju surt så just nu ger jag gärnet och hoppas på fina betyg. Träningen med Ed är nästintill obefintlig pga tidsbrist men jag hoppas att jag snart finner lite tid till det också. Just nu är jag hemma i Stockholm, åkte hem igår för att kunna gå på lite arbetsintervjuer, åker tillbaka till mitt älskade småland i morgon eftermiddag. Ed fick stanna kvar på skolan, kändes bara jobbigt och taskigt att ta med honom när jag skulle åka 80 mil tur och retur samt flänga runt som en galning här hemma. Tack Petra och Andréa för att ni tar hand om min älskling! För att återgå till jobben var på intervju nummer ett av tre idag and guess what?! JAG FICK JOBBET! Jag är sjukt lycklig, inte för att jobbet verkar vara vidare roligt (telefonförsäljare..) eller för att det är speciellt bra betalt, MEN det är ett jobb och det är pengar vilket betyder att jag har råd att hyra en viss lägenhet med Camilla i sommar. Lyckan är fullkomlig. Två intervjuer väntar även i morgon, det ska bli spännande att se hur det går. Hoppas att jag får något av dem också så jag får lite valmöjligheter. Men alla jobben är på heltid i minst 8 veckor, så endel pengar blir det oavsett. :)

Snart är det dags för bal och student, jag kan inte fatta hur snabbt dom är tre åren har gått..Till hösten blir det universitetsplugg och jag kunde inte ha varit mer taggad!

Nu ska jag läsa på lite om företagen jag ska träffa imorgon så jag verkar lite smart. Hehe ;) Berättar hur det gick imorn!

RSS 2.0